LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Aamiainen - päivän tärkein ateria

Monesti olen kuullut sanottavan, että aamiainen on päivän tärkein ateria. Usein se kuitenkin saattaa jäädä syömättä.. MTV3:n sivuilla olevan artikkelin mukaan toistuva aamupalan väliin jättäminen kuitenkin lisää ylipainoriskiä jopa 450 prosentilla. Aika huima vaikutus! Siispä meidän laihduttajien olisi äärimmäisen tärkeää muistaa herkutella terveellisesti aamuisinkin.

Mistä sitten koostuu terveellinen aamupala? Sen tiedän, että siinä on hyvä olla protskuja eli proteiineja sekä kuituja. Kuidut laittaa heti aamusta aineenvaihdunnan jylläämään ja proteiinit pitää nätisti nälän pitkän aikaa loitolla.

Samaisessa Maikkarin artikkelissa neuvottiin miten voi rakentaa terveellisen aamiaisen. Tässä siis kolme hyvää niksiä aamiaisen rakenteluun suoraan artikkelista:

1. Nauti aamiaisella proteiinia, jota saat rasvattomista/vähärasvaisista maitotuotteista, munan valkuaisesta ja vähärasvaisesta lihaleikkeleestä.
2. Hyvä aamiainen sisältää 5 grammaa kuitua. Tämän määrän saat nauttimalla kokojyvätuotteita, kuten ruisleipää, täysjyvämurotuotteita, sekä hedelmiä ja/tai marjoja. Samalla saat myös tarpeelliset vitamiinit ja kivennäisaineet.
3. Muista juoda! Reilu lasillinen vettä herättelee aineenvaihduntaasi aamiaisella.

Eli näillä nikseillä nyt sitten kaikki kasailemaan herkullisia aamupaloja itselle :)

Kuva: weheartit.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti