LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Lajitestailu: Bodybalance

Ihan alkuun huomioksi: En ole mikään urheilun saatikka Bodybalancen asiantuntija. Tämä postaus siis aivan vain oman kokemuksen ja huomioiden pohjalta.

Kuva täältä
Tiedän sen, että rankkaa treeniä tulee myös tehdä, mutta tarvitsen itse sen rinnalle jotain rauhallisempaa. Tämä olikin yksi syy, jonka vuoksi päätin testata Bodybalancen. Lisäksi olen nähnyt aivan uskomattoman muodonmuutoksen, jonka ihminen oli saanut aikaan joogan ja pilateksen avulla. Kummitätini raskauskilot katosi sen siliän tien.

Alkuun minulla oli hieman epämääräiset odotukset tunnin osalta. Olen kerran aiemmin käynyt joogan/pilateksen tyylisellä tunnilla ja siellä minulla oli hieman tasapaino-ongelmia. :D Mutta avoimin mielin lähdin uutta lajia kokeilemaan.

Kuten olinkin ajatellut, alkuun oli hieman haparointia liikkeiden kanssa. Tämä johtunee tosiaan siitä, että ensimmäistä kertaa testailin lajia. Ohjaajan sanojen mukaan, balance vaatii sen vähintään kolme kertaa ennen kuin siihen pääsee sisälle. Sen verran katsoin muita tunnilla olijoita, että heillä liikkeet alkoi olla hallussa. Ehkä minullakin joku päivä!

Tässä lyhyesti kaikki tunnin aikana käymämme liikkeet:
  • Tai Chi-lämmittely:
    Lämmitellään kehoa käyttämällä helppoja, sulavia liikkeitä, jotka ovat alunperin ikivanhasta kiinalaisesta harjoituksesta. Liikkeet auttavat poistamaan stressiä salamannopeasti, ja erottavat mielen pois arjen kiireistä.
  • Aurinkotervehdys:
    Tehdään tuttua jooga-liikettä, joka saa kehon lämpiämään syvemmin, venyttää lihaksia, sekä vahvistaa tärkeimpiä lihasryhmiä.
  • Jooga seisontaharjoitus:
    Tehdään eräänlaisia triangeli- ja soturiliikkeitä, jotka avaavat lihaksia uskomattoman hyvin.
  • Tasapainoilu:
    Laitetaan kehon tasapaino koetukselle oikein urakalla.
  • Lonkkien avaus:
    Venytetään alakroppaa, ja etenkin lonkkia.
  • Core harjoitus:
    Pilates-ja joogaliikkeitä, jotka vahvistavat keskivartalon, eli selän ja vatsan tärkeimpiä lihaksia.
  • Taivutuksia:
    Tehdään sivuun-ja eteenpäin taivutuksia. Notkistaa todella hyvin, ja avaa jumissa olevia lihaksia.
  • Rauhoittuminen ja meditaatio:
    Viimeinen 10 minuuttia rentoutetaan mieltä ja kehoa. Meditaatio parantaa mieltä, ja lihasten rentouttaminen estää tulevia lihassärkyä.
Lopun rentoutus hetki oli aivan ihana <3 Sen vuoksi kyllä tykästyin balanceen aivan täysin. Siinä sai rauhoittua ja heittää päivän kiireet pois. Oli kyllä tunnin jälkeen aivan älyttömän hyvä olo. Rento ja rauhallinen. Levännyt mieli.

Minut voi bongata kyllä jatkossakin balance tunneilta. Olen nimittäin todellakin kaivannut tällaista elämääni. Viime vuodet ovat olleet niin hektisiä ja suuria asioita (niin hyvässä kuin pahassakin) on tapahtunut. Joten balancessa pääsen keskittymään itseeni ja nollaamaan mielen sekä ajatukset. Ja uskon, että vielä se tasapainokin alkaa löytymään. Ohjaaja sanoi tunnin jälkeen, että tasapainon löytyminen on paljosti kiinni keskikehon hallinnasta. Siispä vatsalihakset ja selkä tiukaksi, niin kyllä se siitä :)

Mutta siis lyhykäisyydessään: suosittelen kaikille, jotka kaipaavat elämänsä hektisiin hetkiin rauhallisuutta. Tai jotka haluavat parantaa tasapainoaan, notkeuttaan tai kiinteytyä. Joka tapauksessa, suosittelen kaikille ketä edes hitusenkin kiinnostaa kyseinen laji. Tai vaikka ei kiinnostaisi kannattaa heittää ennakkoluulot romukoppaan ja suunnata paljain varpain balance -tunnille.

Loppuun vinkiksi: Jos haluat etukäteen tutustua balancen tämän hetkisiin liikkeisiin, tsekkaa tämä:
http://w3.lesmills.com/global/en/classes/bodybalance/learn-the-moves/

3 kommenttia:

  1. Kiitos tästä :)

    Meidän salilla alkaa Balance vasta elokuulla uutena lajina, mutta tällä viikolla torstaina on itselläni aika varattuna näytetuntiin jossa siis saa jo hieman esimakua tuosta balancesta :)

    Itselläkin on vielä hieman epämääräinen olo - joko se on superkivaa ja kehittävää tai sitte se on ajanhukkaa eli liian harmonista ...

    En malta odottaa ja varmaan omaan blogiini tulen myös kirjoittamaan tunnista ajatuksia ylös :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa kyllä mukavalta tuo bodybalance, pitäisiköhän joskus kokeilla.. jotenkin helpompi ajatella sellanen kunnon hikitreeni liikuntana, vaikka tuollainen rauhallisempikin kuntoilu on varmasti vähintäänkin yhtä tärkeää.

    Harmi vain, että tossa salilla missä käyn on näköjään balance ja combat päällekäin.. ja combat on ainoo ryhmäliikuntatunti missä tykkään käydä :D ei huvittaisi jättää välistä! ehkä pitää kuitenkin yksi combat joku kerta uhrata tai sitten odottaa syksyyn, jospa silloin tulisi eri paikalle tuo tunti :)

    VastaaPoista