LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

tiistai 24. tammikuuta 2012

Risotto-ohjeita

Pakastin viime viikolla tekemääni risottoa tätä viikkoa varten. Sitä nimittäin tuli tehtyä niin iso satsi silloin, että jäi hyvin tällekin viikolle. Lupailin joskus aikoja sitten tekeväni ruokaohjeita, joten tässä tulisi ensimmäinen. (Ajattelin tämän postailla nyt, kun ei ole oikein oloa mitään fiksua kirjoitella.. ja tämä oli valmiiksi jo kirjoiteltukin..)

Risoton teko on ollut minulla jo pitemmän aikaa mielessä, mutta siinä vaiheessa kun näin Jutan tekevän sitä omassa ohjelmassaan tajusin että piru vie, sehän on oikein kevyt ruokavaihtoehto. Ja tästä keksin sitä nyt viime viikolla tehdä.

Yleensä teen risoton niin, että keitän riisit, johon sekaan heitän pussin hernemaissipaprikaa. Samalla ruskistan jauhelihan, jonka heitän sitten riisin ja hernemaissipaprikoiden joukkoon. Näinhän Juttakin sen taisi omassa ohjelmassaan tehdä..

Viime viikolla tein risoton kyllä samoista raaka-aineista, mutta hieman eri tavalla. Hieman erilailla valmistamalla risotosta saa hyvin "kermaisen" ja pehmeämmän version, vaikkei siinä olisikaan kermaa :) Mutta tässä tulisi nyt risoton valmistusohjeet muutaman kuvan kera..

Risotto

Eli ensin aloitin ruoan teon sillä, että laitoin vettä kiehumaan (en mittaillut määriä, en koskaan mittaa.. aina vaan silmämääräisesti) ja veden joukkoon heitin pari lihaliemikuutiota (ei löytynyt kasvisliemikuutioita..) *toim. huom. joo meillä on likainen hella.. siinä ruoanlaitossa se yleensä likaantuu, mutta nyt kiiltää puhtauttaan..*


Kun sain veden kiehumaan aloin ruskistaa jauhelihaa. Sitten kun jauheliha oli ruskistunut, heitin joukkoon hernemaissipaprikat (yksi pussi) ja riisiä (2-3 dl). Niitä kuullottelin pannulla about minuutin verran, niin että riisit tuli hieman läpikuultaviksi. Tämän jälkeen aloin heittää pannulle lihaliemeä hiukan aina kerrallaan.


Nestettä lisäsin aina siinä vaiheessa, kun edellinen satsi oli imeytynyt ruokaan. Tähän ei mene todellakaan kauan aikaa. Ehkä about 20 minuuttia. Nopea, mutta hyvä ruoka siis :) Valmiista ruoasta minulla ei valitettavasti ole kuvaa, mutta herkullista se oli! Ja riisistä tuli niin pehmeää ja hyvää.. Tätähän voi jokainen muokkailla omanlaiseksi.. Esimerkiksi laittaa sieniä lihan tilalle tai kanaa tai ihan mitä vaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti